Ενα blog για τον αγώνα κατά της ηχορύπανσης στο Ηράκλειο και αλλού

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ



Είμαστε κάτοικοι του Ηρακλείου Κρήτης και έχουμε αγανακτήσει (μεταξύ άλλων) με την ηχορύπανση που καταδυναστεύει την πόλη. Με μιά πρώτη ματιά οι χειρότερες πηγές ηχορύπανσης είναι: 
1. Τα νυχτομάγαζα (κυρίως τα χορευτικά που ακούγονται όλη τη νύχτα). Τέτοιες περιπτώσεις έχουμε πολλές στην παραλιακή. Η κατάσταση είναι εφιαλτική σε πολλές περιοχές. Ο κόσμος δέν μπορεί να κοιμηθεί.
2. Ταβέρνες και μπάρ που βρίσκονται δίπλα σε σπίτια ή στα ισόγεια πολυκατοικιών και ακόμα κι άν δεν βάζουν  δυνατή μουσική  η όλη βαβούρα που προκαλείται  απο το σερβίρισμα και απο τους πελάτες δημιουργεί πρόβλημα.
3. Η κίνηση των οχημάτων: Σε περιοχές με δρόμους με έντονη κυκλοφορία συνήθως υπάρχει μικρό ή μεγάλο πρόβλημα.  Είναι χαρακτηριστικό, όμως, πως την πιό μεγάλη ενόχληση την προκαλούν οι οδηγοί ορισμένων οχημάτων (γαϊδούρια  να τους πούμε;   θα προσβάλουμε τα συμπαθή τετράποδα) που κυκλοφορούν καμαρωτοί στην πόλη με τα ηχεία στη διαπασών, ξεκουφαίνοντας τον κόσμο, ακόμα και αργά τη νύχτα. Αλλη περίπτωση τα δίκυκλα μεγάλου κυβισμού που μαρσάρουν.
4. Συνεργεία-βιοτεχνίες, σε ορισμένες περιοχές, μας έχει καταγγελθεί πως προκαλούν ηχορύπανση.
5.  Στη Νεα Αλικαρνασσό, κυρίως, ο θόρυβος απο τα αεροπλάνα
Αυτή είναι μιά πρώτη εκτίμηση. Στις επόμενες μέρες θα αναφερθούμε σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Επίσης στη νομοθεσία και στη στάση των αρμοδίων (με ή χωρίς εισαγωγικά) υπηρεσιών. Στόχος του blog αυτού είναι να αποτελέσει εργαλείο συντονισμού κινήσεων πολιτών 
απο όλο το Ηράκλειο για να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στην ησυχία, την υγεία και την ποιότητα της ζωής μας. Σ αυτό θα δημοσιοποιούνται διάφορες ειδήσεις, καταγγελίες, ενέργειες που γίνονται και σχετική πληροφόρηση για το θέμα. 

                                                                        Οι προσωρινοί διαχειριστές του blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου